Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΝΟΗΣΙΣ "ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ" (new cd)


Οι SPINNERS PRODUCTIONS & PAN VOX / LYRA

Παρουσιάζουν τους ΝΟΗΣΙΣ με το album “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.


Λίστα κομματιών:

01. Στάση ζωής
02. Νοητικός παλμός
03. Χαλαρά , χαλαρά
04. Σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει
05. Καταναλωτική μανία
06. Έχεις νιώσει
07. Γροθιά υψωμένη
08. Απάτη εικονική
09. Rap τσιφτετέλι
10. Να πετάξω ψηλά
11. Ελπίς

Πληροφορίες άλμπουμ:

Στίχος , ερμηνεία , μουσική : Αντώνης Ζιούτας / Βασίλης “Billy” Κυριακού
Στο κομμάτι 03 συμμετέχει ο Κόμης Χ (στίχο / ερμηνεία)
Στα κομμάτια 01 , 08 συμμετέχει η Μάγια Σιώζου (φωνητικά)
Στο κομμάτι 10 συμμετέχει ο Μπάμπης Σιντάκης από τους May day (φωνητικά)
Ηχογράφηση & μίξη: Άκης Δεληλάμπου (underground sound studio)
Mastering: Παναγιώτης Χρονόπουλος (Fabelsound)
Φωτογράφιση: Art cut
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Στάθης Τελειούδης (Αλχημιστής)
Επιμέλεια παραγωγής: Spinners productions
Παραγωγός: Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε



Περιγραφή άλμπουμ:

Ο πρώτος δισκογραφικά δίσκος με τίτλο “Στάση ζωής” του rap / hip hop συγκροτήματος ΝΟΗΣΙΣ από την Θεσσαλονίκη είναι ένα δημιούργημα δύο ετών και προσπάθειας πολλών περισσοτέρων, εν μέσο αντίξοων συνθηκών, γεμάτος ποικίλα μουσικά χρώματα , ενέργεια , ρυθμό , θετικά μηνύματα και έντονο σκεπτικισμό.

Η εναλλακτική θέαση των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους δημιουργούς του δίσκου αυτού και κατ’ επέκταση τoν ίδιο το δίσκο που μέσο αυτού παρουσιάζουν την δική τους στάση ζωής.

Μουσικά ο δίσκος αυτός εμπεριέχει αρκετά απ τα βασικά στοιχεία της κλασικής rap μουσικής αλλά όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα εναλλακτικό και πρωτοποριακό πρίσμα που δημιουργούν ένα ρυθμικό, μελωδικό, δυνατό, σκληρό αλλά και ξεχωριστό ήχο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δίσκου αποτελεί η μουσική ποικιλομορφία καθώς οι δημιουργοί της είναι επηρεασμένοι άμεσα από αρκετά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη μουσικής όπως progressive, techno, drum&base, dub, rock, , funk και electro.

Στιχουργικά, ο δίσκος, χαρακτηρίζεται ως ανατρεπτικός , καυστικός , μεστός , επίκαιρος , αφυπνιστικός και ελπιδοφόρος αποφεύγοντας τις όποιες υπερβολές και υβριστικές εκφράσεις. Ο στίχος εστιάζει στην ουσία της ανθρώπινης φύσης σε όλα τα επίπεδα , θέτοντας κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς, εκφράζοντας προσωπικά βιώματα χωρίς να αναλώνεται σε άσκοπες και ανούσιες διαμάχες , το κοινώς λεγόμενο battle rap , μα προσπαθεί να εκφράσει τα βαθύτερα νοήματα της ζωής.

Ερμηνευτικά κινείται σε κλασικές rap φόρμες με το στίχο να ρέει γρήγορα και σταθερά χωρίς ιδιαίτερες εναλλαγές. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί η ερμηνεία των περισσοτέρων refrain καθώς δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο κάθε κομμάτι είτε με μελωδίες είτε με ρυθμικούς συλλαβισμούς.

www.nohsis.com

www.myspace.com/nohsis

Δεν υπάρχουν σχόλια: