Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δισκοκριτική του ομώνυμου των Dagοbah System

Οι Dagobah System μόλις κυκλοφόρησαν, τον ομώνυμο, 2ο δίσκο τους, ο οποίος είναι διαθέσιμος για free downloading στο bouriblog.com.
Στο 2ο βήμα τους είναι εμφανώς βελτιωμένοι σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε παραγωγές και ποιότητα ήχου, όσο και σε raps ή artwork (Finger).
Στο δίσκο, ο οποίος αποτελείτε από 14 νέα κομμάτια, συμμετέχουν με τα φωνητικά τους ο Galliano από τους Φυρόι, οι Αντινομία, ο Νek από τους Ως Aιδώ, ο Nικόλας από τους Razastarr, η Μαρίσσια και ο αμερικανός Dream Tek.
Οι παραγωγές του Rsn (στολισμένες με τα scratch του) βασίζονται σε samples, τα οποία είναι παρμένα από διεθνές αλλά και εγχώριες μουσικές περασμένων δεκαετιών, και ηχητικά μας πηγαίνουν πίσω (με την καλή έννοια) στα 90s. Αλλά συνοδεύονται και από live όργανα όπως μπάσο (Άγγελος Κιούκας), κιθάρα (Νικόλας Μαύρος), τρομπέτα (Ντέμης Φουράκης), κλασσική κιθάρα (Γιώργος Τοσικιάν) και σαξόφωνο (Γιώργος Ξανθόπουλος).
Στο μικρόφωνο οι δύο mcs του συγκροτήματος Zarquon και Drs, μας λένε για τα θέματα που τους απασχολούν, με στίχο κυρίως κοινωνικοπολιτικό και με αξιοπρεπέστατα flows, απλά το θέμα είναι ότι όλα αυτά κάπου τα έχουμε ξανακούσει και από ένα σημείο και πέρα απλά επαναλαμβάνονται.
Στον δίσκο περιέχετε και ένα remix του Fleck πάνω στο «καμιά παράλειψη», το οποίο είναι λίγο άκυρο καθώς το στυλ του Fleck δεν μπόρεσε να ταιριάξει με το ηχόχρωμα των φωνών των Zarquon και Drs.
Για τέλος…δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο album συγκαταλέγετε στα καλύτερα της χρονιάς, αλλά σίγουρα είναι αρκετά επίπεδα πάνω από τους δίσκους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια αρκετοί βετεράνοι του χώρου.

βαθμολογία 3,5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: