Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Alpha Blondy live in Greece


Μετά το πάρα πολύ πετυχημένο One Love Reggae Ideas 2010 στο Βοτανικό με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Lee "Scratch" Perry, Max Romeo και Congos, ένας ακόμα θρύλος της reggae θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, και μάλιστα δύο φόρες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες One Love Reggae Ideas από την Αθήνα και One Step Forward από την Θεσσαλονίκη έχοντας κερδίσει έμπρακτα την υποστήριξη των φίλων της reggae μουσικής στη χώρα μας θα παρουσιάσουν τον Alpha Blondy στην Αθήνα στο Βοτανικό στις 14 Μαίου και στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαίου.

Μία πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα ο 57χρονος Alpha Blondy, γεννημένος Seydou Koné στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ένας από τους κορυφαίους αφρικανούς καλλιτέχνες, με έντονες κοινωνικο-πολιτικές ανησυχίες, ξεπερνάει κατά πολύ την έννοια του «διασκεδαστή», αφού η reggae μουσική του αποτελεί όχημα για τους στίχους του, οι οποίοι διακρίνονται για τα δυνατά πολιτικά μηνύματα μαζί πάντα με αρκετό χιούμορ.

Μάλιστα, έχει εφεύρει τη λέξη "democrature" που σημαίνει "δημοκρατορία", δηλαδή δικτατορία ντυμένη ως δημοκρατία, για να περιγράψει το καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Ορισμένοι τον έχουν χαρακτηρίσει Bob Marley της Αφρικής- αρκετά βαρύς τίτλος, ίσως και υπερβολικός - όμως με τραγούδια όπως Jerusalem, Sebe Allah Y'E, Peace in Liberia, Come Back Jesus, Cocody Rock, Masada, και πολλές άλλες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Alpha Blondy & The Solar System αποτελεί μία από τις σπουδαίες φυσιογνωμίες του είδους.

Περισσότεροι καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα συμπληρώσουν τις δύο αυτές εμφανίσεις του Alpha Blondy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση για τα πρώτα 500 εισιτήρια και στις 2 πόλεις € 25
Προπώληση μετά την εξάντληση των 500 πρώτων εισιτηρίων και στις 2 πόλεις: € 30
Ταμείο : 35 euro

Η προπώληση στην Αθήνα ξεκινά την Παρασκευή 9 Απριλίου από τα: Ticket House, Public, Fnac, Μetropolis
Η προπώληση στην Θεσσαλονίκη ξεκινά την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου από τα: Ticket House, Μetropolis, Μύλος

Οι on line πωλήσεις θα διενεργούνται στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://somporo.blogspot.com/2010/03/lee-scratch-perry-live-in-thessaloniki.html

Ανώνυμος είπε...

http://somporo.blogspot.com/2010_03_01_archive.html

Ανώνυμος είπε...

Re paidia stn Vilka stn 8essaloniki paizei.Dior8oste to.Exei vgei afisaki.

Hip-Hop @ Greece είπε...

αν θες στειλε μου ενα link με την αφισα, γιατι δν την εχω πετυχει καπου...