Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Dub event στην Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 29 Μαίου στις 22:30, στον συναυλιακό χώρο του Block33, για το Opening Party του Dubstep.gr, του πρώτου ελληνικού Dubstep Webradio και Forum, o Πολωνός dubstep παραγωγός και dj Radikal Guru, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τους σταθερούς θαμώνες της ελληνικής Dubstep, Dub και Reggae σκηνής Nuff (Ponylicks), D-jahsta (Ponylicks), Moca Juniors Sound και o Lorrd (Κακό Συναπάντημα).

Ο Radikal Guru (Mateusz miller) είναι παραγωγός και dj γεννημένος στη βόρεια Πολωνία. Είναι γνωστός στη Dubstep σκηνή για για το παντρεμα της Reggae με τη Dubstep στις παραγωγές του και τον ιδιαίτερο ήχο του. Είναι επηρρεασμένος από μεγάλους μουσικούς της Dub όπως οι King Tubby, Lee Scratch Perry και Scientist. Οι μουσικές του ακούστηκαν περισσότερο μετά απο την κυκλοφορία μίας σειρας δίσκων στη Dubbed Out records (UK), το 2008.

Ο Radikal ξεκίνησε κάνοντας παραγωγές Trip-Hop και Jungle, το 2004. Το 2005, επηρρεασμένος από τους ήχους της Asian Underground, βγάζει στην κυκλοφορία το demo album «The East-West connection», το οποίο ξεκίνησε να διαδίδεται στην διαδικτυακή κοινότητα. Την ίδια χρονιά μετακομίζει στο Cork (IE), όπου συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνική του στις παραγωγές και να τραβάει την προσοχή σαν dj παίζοντας στα club της Ιρλανδιας. Παράλληλα οι μουσικές του εξελίσονται καθώς ξεκινά να πειραματίζεται με την Dub και με ένα μεγάλο εύρος Sub μουσικών μαζί και την Dubstep. Τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφορούν τα πρώτα κομμάτια του από την Dubbed Out records (UK) [Z-Audio] και μετά απο λίγους μήνες η μουσική του γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο ενώ παίζεται απο ραδιοφώνικους σταθμούς όπως οι BBC Asian Network, Sub FM, Rinse FM, Sensimedia Network και άλλα πολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: