Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

16ο Πολιτιστικό 10ήμερο Καβάλας


28 Μαϊου – 6 Ιουνίου - ΤΕΙ Καβάλας

Το πολιτιστικό δεκαήμερο στο T.E.I. Καβάλας είναι ένα μουσικό, κατά βάση, Festival διαρκείας 10 ημερών που διοργανώνεται και κτίζεται χρόνο με το χρόνο από την αυτόνομη και ανεξάρτητη πολιτιστική Ομάδα Δεκαημέρου. Μια ομάδα φοιτητών που αλλάζει μέλη από γενιά σε γενιά εδώ και 13 χρονια αλλά έχει κρατήσει σαν ιδεολογική βάση των δραστηριοτήτων της, το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου για έκφραση και δημιουργία, καθώς πρόκειται για μια ομάδα στην οποία ο καθένας μπορεί να μετάσχει, αρκεί να εκπροσωπεί τον εαυτό του. Πρόκειται για μια προσπάθεια έκφρασης και δημιουργίας από όλους μας χωρίς να περιμένουμε και χωρίς να αποσκοπούμε σε όποιου είδους υλική η χρηματική ανταμοιβή.

Το Πολιτιστικό Δεκαήμερο είναι δημιούργημα ανθρώπων που βλέπουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αγωνίζονται για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν ήδη λάβει. Χωρίς βοήθεια από οποιουδήποτε είδους χορηγίες η σπόνσορες παρά μόνο με τη δύναμη της θέλησης και τις δυνατότητες του καθενός. Αυτός ο θεσμός κρατεί εδώ και 13 χρόνια αλώβητος, έτσι συνεχίζουμε αυτό που βρήκαμε μακριά από κομματικές-παραταξιακές αναμείξεις. Προσπαθούμε να δώσουμε ότι πιο ειλικρινές μπορούμε σε αυτόν τον θεσμό πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται στις ζωές τους, μεγαλοπαράγοντες παραταξιακών συμφερόντων και δημιουργούς πελατειακών σχέσεων για το κέρδος και μόνο.

Όλες οι μπάντες, οι διάφοροι Djs και οι μη κερδοσκοπικές μη κρατικές οργανώσεις που έχουμε κατά καιρούς φιλοξενήσει, γνωρίζουν αυτήν την προσπάθεια, γί αυτό και μας τιμούν με την παρουσία τους, κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του Festival πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως: εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, συναυλίες και party για όλα τα γούστα καθώς και ομιλίες-συζητήσεις από οργανώσεις (ανθρωπιστικού και οικολογικού ενδιαφέροντος), προβολές ταινιών και documenteur και juggling shows.

Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη και το αλκοόλ άφθονο και φθηνό! Το Festival του Πολιτιστικού δεκαημέρου είναι πλέον θεσμός στο T.E.Ι. και την πόλη της Καβάλας και η μαζική προσέλευση και συμμετοχή -στήριξη του κόσμου- η οποία όσο περνούν τα χρόνια αυξάνεται, καθώς και τα χρόνια ύπαρξης του είναι η καλλίτερη απάντηση σε όλους αυτούς που το αμφισβητούν. Γιατί 15 χρόνια ύπαρξης δεν μπορεί να είναι τυχαία.

http://www.myspace.com/politistiko10hmeroteikavalas

Δεν υπάρχουν σχόλια: