Σάββατο 28 Μαΐου 2011

17ο Πολιτιστικό Δεκαήμερο Τ.Ε.Ι. Καβάλας


Που? Καβάλα, στα ΤΕΙ

Πότε? 27 Μαϊου – 5 Ιουνίου, μετά τις 9.00 το βράδυ

Reggae? Το Σάββατο 4 Ιουνίου με “Animanation”, “Moca Juniors”, “Fyah Fist Ft Reice”, “Conquering Lion”. Επίσης την Παρασκευή 3 Ιουνίου παίζει Ska & Balkan.

Πόσο? Freeeee!!!



Εδώ και 17 χρόνια στο Τ.Ε.Ι της Καβάλας,λαμβάνει χώρα ένα κατά βάση μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 10 ημερών στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ιδρύματος.Το φεστιβάλ αυτό,διοργανώνεται απο την ανεξάρτητη ομάδα πολιτιστικού δεκαημέρου του Τ.Ε.Ι,που αποτελείται από σπουδαστές και όποιον άλλο είναι πρόθυμος να ασχοληθεί και με την πάρωδο των χρόνων ανανεώνεται.Η ομάδα αυτή αλλά και το φεστιβάλ,δεν έχουν καμιά σχέση με τις πολιτικές παρατάξεις που υπάρχουν στο χώρο του Τ.Ε.Ι,δεν αποτελεί δηλαδή κάποια πολιτική οργάνωση αλλά μια ομάδα ανθρώπων με κοινές απόψεις για το το δικαίωμα στην διασκέδαση.Ένα δικαίωμα που με την μανιόδη εξέλιξη της εποχής και των ρυθμών ζωής,ολοένα και εμπορευματοποιείται χάρη στις επιχειρήσεις και την μουσική βιομηχανία που έχει στηθεί εξ ολοκλήρου πάνω του.

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι οι φαντασμαγορικές συναυλίες,οι καλλιτέχνες-στάρς,τα πανάκριβα εισιτήρια,οι σεκιουριτάδες,οι χορηγοί και άλλα τόσα που αντικρίζουμε τις περισσότερες φορές που επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε κάποιο μουσικό δρώμενο. Το δεκαήμερο αυτό φεστιβάλ έρχεται κόντρα σε όλα τα παραπάνω μέσω της αυτοοργάνωσης,της ελεύθερης εισόδου και της μη παρουσίας χορηγών που το χαρακτηρίζει αποδεικνύοντας πώς με θέληση και αλληλεγγύη τα πάντα είναι εφικτά.Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό όφελος και τα μόνα έσοδα του φεστιβάλ,που προέρχονται από το μπάρ,διατήθενται στους διάφορους καλλιτέχνες που όλα αυτά τα χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους,καθώς επίσης στις ηχητικές εγκαταστάσεις και την κάβα. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εκτός των μουσικών και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως προβολές,συζητήσεις κοινονικών και οικολογικών θεμάτων,εκθέσεις φωτογραφίας,graffity events και juggling shows.
Το δεκαήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για το Τ.Ε.Ι αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Καβάλας και των γύρω περιοχών,και θέλουμε να πιστεύουμε πώς στέκεται έμποδιο στην μουσική βιομηχανία,σαν στοιχειώδης τρόπος αντίδρασης και απαξίωσής της.Η διασκέδαση δεν μπορεί να περιορίζεται σε συναυλιακούς χώρους,μαγαζία και αίθουσες τέχνης,γιατί πολύ απλά είναι για όλους και ανήκει σε όλους.

Το Δεκαήμερο ανοίγει αυτή την Παρασκευή με ένα αφιέρωμα στην Swing / Rock ‘N’ Roll μουσική με τους “Crazed”, “Voodoo Pie Rats”, “Speakeasies” και “Meanwhile in Mexico”. Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών έχει ως εξής:

- Σάββατο 28 Μαϊου (Punk ‘N’ Roll): “Breathless”, “Roundlights”, “Coreys”, “Zero – Zero”
- Κυριακή 29 Μαϊου (Dubstep / Dnb): “Two hands was never enough”, Dj Booker, Alex Jafar, “therILLness”, “Antilope Productions”, Azem – Σκιώδης Τύπος, “Quantum load”, “Spoeh”
- Δευτέρα 30 Μαϊου (Metal): «Διχασμένες Αλήθειες», “My Last Chance”, “Cum-A-Lot”, “King Beneath Chorus”, “In Demensia”
- Τρίτη 31 Μαϊου (Alternative): “Riddle”, “Sleepin’ Pillow”, “Electro Vampires”, “Red Tape Band”
- Τετάρτη 1 Ιουνίου (Ρεμπέτικα): Κώστας Λιούμπας και Ρεμπέτικη Κομπανία
- Πέμπτη 2 Ιουνίου (Electro dj set): Johnyss, Lorenzo, Soner, L. TON, Phosforic, Christof Ds, Saki Tee, Eric F, Obsi.K, Cooj, BisbaS
- Παρασκευή 3 Ιουνίου (Ska / Balkan): «Περσινά Ξινά Σταφύλια», “Homo Sapioi”, “GaintaTron”, “Sha Non Tropo”
- Σάββατο 4 Ιουνίου (Reggae): “Animanation”, “Moca Juniors”, “Fyah Fist Ft Reice”, “Conquering Lion”
- Κυριακή 5 Ιουνίου (All Music): ΤΕΙ BAND, “Nitro”, “Crakk”, “Skatsanakas”, “Musickness”, “No Progress”.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ (Παρασκευή 27 Μαϊου), έκθεση φωτογραφίας (σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης), καθώς και μια εκδήλωση του Σχολείου Μεταναστών «Οδυσσέας» της Θεσσαλονίκης (Σάββατο 4 Ιουνίου).

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν καθημερινά μετά τις 9 το βράδυ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.



Πηγη: www.kavalanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: