Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Shabaam Sahdeeq LIve @ Bios


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

Bios, Πειραιώς 84
Ώρα: 22.30
Δωρεάν είσοδος


Bringing the original New York flavor in Athens!

Ο Shabaam Sahdeeq (aka S-DUB) από το Μπρούκλιν θεωρείται από τις πλέον κλασικές μορφές της hip hop σκηνής της Νέας Υόρκης και της σπουδαίας φουρνιάς καλλιτεχνών που ξεπήδησαν από τα 90’s. Έρχεται στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) για πρώτη φορά, έτσι είναι μία σπάνια στιγμή να πετύχετε έναν αυθεντικό Νεοϋορκέζο MC που τα έχει ζήσει όλα τη στιγμή που έπρεπε αλλά ίσως και μία από τις πιο παραγνωρισμένες φωνές της hip hop.

Έγινε γνωστός μέσα από τη σύνδεσή του (και αποσύνδεση;) με τη διάσημη Rawkus records και έχει συνεργαστεί στενά με ονόματα όπως Mos Def και Talib Kweli (από την Rawkus ξεκίνησαν την καριέρα τους και αυτοί οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες), αλλά και με τους Busta Rhymes, DJ Babu, Redman, Method Man, Pharoahe Monch (μεγάλη επιτυχία το ‘Simon Says’ remix με συμμετοχή του Shabaam Sahdeeq), Kool G Rap, Common, ακόμα και με τον ίδιο τον Eminem!

Έχει επίσης συνεργαστεί με σπουδαίους παραγωγούς όπως The Alchemist, Hi-Tek και Ayatollah, ενώ σημαντικές και με μεγάλη επιρροή υπήρξαν οι συμμετοχές του στις σειρές ‘Sound Bombing’ και ‘Lyricist Lounge’. Πολύ σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνει το super group Polyrhythm Addicts που ίδρυσε μαζί με τους DJ Spinna, Mr Complex και Apani B, με την κυκλοφορία δύο εξαιρετικών άλμπουμ, ορόσημα για τη μετά-90’s hip hop εποχή (‘Rhyme Related’, ‘Break Glass’).

Από το 2005 (αφού έμεινε τρία χρόνια στη φυλακή και ουσιαστικά αυτό ήταν που του ανέκοψε μια σπουδαία καριέρα) και μέχρι σήμερα εμφανίζεται σαν μία από τις πιο εμβληματικές ανεξάρτητες φωνές της Νέας Υόρκης με πολλά self-released άλμπουμ, mixtapes και συναυλίες. Ο S-DUB επιστρέφει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: