Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Χνάρια Live στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα




Αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ως απάντηση στο «‘Μνημόνιο’ του ρατσισμού με το φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, την επίθεση στο δικαίωμα στο άσυλο αλλά και στους μετανάστες με το σταμάτημα των νομιμοποιήσεων και τις απελάσεις», έπειτα από πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 14:00 από τα Προπύλαια και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, όπου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία που είναι προγραμματισμένη για τις 16:00.

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και την συναυλία καλούν επίσης, η ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, οι ΕΛΜΕ του Κέντρου της Αθήνας (Α,Β,Γ και Ε), Διδασκαλικοί Σύλλογοι, Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καλούν ακόμα, οι επιτροπές Ιρανών, Αφγανών και Παλαιστινίων προσφύγων που κινητοποιούνται για το άσυλο και δέχτηκαν τις βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ έξω από την πόρτα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η «Ενότητα», όπως επίσης η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών.(Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκατοντάδες καλλιτέχνες συνέλεξαν υπογραφές κατά του παρακράτους της Χρυσής Αυγής).

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καλούν επίσης η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων.

Συλλαλητήρια και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε αρκετές πόλεις σε όλη τη Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Πάτρα κα.

Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου οι φορείς που διοργανώνουν κατέληξαν σε ένα κοινό σύνθημα που θα αποτελέσει κεντρικό πανό της διαδήλωσης και της συναυλίας: «Γκρεμίστε τους φράχτες της ζωής μας, υψώστε την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών».

Σημειώνεται ότι στην Πλατεία όπως και σε όλη την περιοχή με αφετηρία τη Λαϊκή της Μιχαήλ Βόδα, θα γίνει μια μεγάλη ενημερωτική περιοδεία συνδικαλιστών, ενώ προσυγκεντρώσεις θα υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς και στην ίδια την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα όπου και θα γίνουν οι τελικές προετοιμασίες για την εκδήλωση, με παράλληλη ενημέρωση των εργαζόμενων της περιοχής.

Στη συναυλία συμμετέχουν:

Νίκος Τουλιάτος και τα κρουστά του
Άλκης Κωνσταντόπουλος
Σπύρος Γραμμένος
«Χατζηφραγκέτα»
Δημήτρης Πουλικάκος και η Σπυριδούλα
Γεωργία Βεληβασάκη
Μίλτος Πασχαλίδης
Νικολέτα Αναστασίου και τα κρουστά της
ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ,lowbap με ACTIVE MEMBER
Magic de Spell
Λεωνίδας Μπαλάφας

Δεν υπάρχουν σχόλια: