Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

DIAMOND D & SADAT X live @ ArtHouse

DIAMOND D (για πρώτη φορά στην Ελλάδα)
και SADAT X (Brand Nubian)
Live @ ARTHOUSE, Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι

Παρασκευή, 1η Μαΐου 2009.
Opening acts – SPIKE 69, ELEPHANT PHINIX και the FULL EFFEKT DJ’s

Tickets: € 15

Doors Open: 21:30
hosted by: Quality Not Quantity Music

Ο Diamond D είναι ένας αυθεντικός ‘Bronx Legend’. Ως ‘DJ’ του Jazzy Jay πρωτοεμφανίστηκε στα ‘Park Jams’ και ‘Block Parties’ στης αρχές της δεκαετίας του 80. Ο Diamond D είναι από τα αρχικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος D.I.T.C (Big L, Diamond D, Buck Wild, Fat Joe, Lord Finesse, O.C, Showbiz & A.G). Είναι ένας διαχρονικός MC και Παραγωγός. Ο Diamond D χάραξε το δρόμο, και την πορεία του Hip Hop τη χρυσή δεκαετία του 90. Το ‘release’ του πρώτου ‘solo’ άλμπουμ του: "Stunts, Blunts & Hip-Hop" παρουσιάζει της πρώτες εμφανίσεις των ‘Big L’ και ‘Fat Joe’, και είναι ένα ‘album’ μεγίστης σημασίας για την Ιστορία του ‘Hip Hop’.
Ο Diamond D έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως : KRSone, Tha Alkaholiks, the Fugees, a Tribe Called Quest, Lord Finesse, Fat Joe, the Pharcyde, Cypress Hill, Busta Rhymes, Raekwon, Ghostface Killah, Rass Kass, Mos Def, Pharaoh Monch, Xzibit, Outkast και πολλούς άλλους. Ήταν ο δημιουργός και παραγωγός του ‘The Score’ των ‘Fugees’, αλλά και των : "Build Ya Skillz," και "Squash All Beef," του ‘KRS one’ στο ‘Sound Bombing 2’ (μια κλασσική ‘Hip Hop compilation’ της “Rawkus records”) και μας άφησε άφωνους με το κομμάτι, “When it rains it pours”. Το φαινόμενο από το ‘Bronx’ Diamond D έχει βάλει το χέρι του παντού στο είδος, από την ανατολική έως την δυτική ακτή έχει κρατήσει τις παραδόσεις του Bronx ζωντανές μέχρι σήμερα.

Ο Sadat-X είναι απλά απo τους κορυφαίους M.C όλων των εποχών και αυθεντικός εκπρόσωπος της boom bap σχολής. Είναι και το κορυφαίο μέλος του συγκροτήματος ‘Brand Nubian’ (Sadat X, Grand Puba, Lord Jamar, DJ Alamo και DJ Sincere). Επίσης είναι από τα πρόσωπα που δημιούργησε και καλλιέργησε τις βάσεις του Hip Hop ώστε να υπάρχει έως σήμερα ως μια μορφή διαμαρτυρίας στο τι γίνεται γύρω μας. The Notorious B.I.G, Big L, KRS-One, Nas, D.I.T.C, Lord Finesse, Kool Keith , Diamond D , Prince Paul, K.M.D, A Tribe Called Quest, Vast Aire, Everlast και House of Pain, Saïan Supa Crew και R.A. The Rugged Man είναι κάποια από τα ονόματα που έχει συνεργαστεί. Μετά από 4 ‘solo’ άλμπουμ και 6 άλμπουμ με ‘Brand Nubian’ ο Sadat-X συνεχίζει να ευλογεί το μικρόφωνο με άπιαστα ‘rhymes’ και ‘Flows’. Κάποτε διάλεξε το Hip Hop πάνω από μια καριέρα στο ‘Basket Ball’. Σήμερα μετά από 20 χρόνια παραμένει αυθεντικός και πιστός στην παράδοση του Hip Hop και ένας διαχρονικός M.C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: