Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Sublime Live in Greece


Η Self Preservation Society & Rastavibe Productions, με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα…

SUBLIME w/Rome live!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Long Beach, California τέλη δεκαετίας 80. Τρεις παιδικοί φίλοι, ο drummer Bud Gaugh, ο μπασίστας Eric Wilson και ο Michael Happoldt, γνωρίζονται με τον Bradley Nowell και η ιστορία των Sublime ξεκινάει. Το εκρηκτικό τους μουσικό μείγμα από ska, punk & reggae αποκτά αμέσως ένα σκληρό πυρήνα οπαδών στη Νότια Καλιφόρνια, κι ενώ η μπάντα παίζει σχεδόν αποκλειστικά σε μικρά μπαράκια και σπιτικά πάρτυ. Για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και να μπορέσει να προσεγγίσει μεγαλύτερα ακροατήρια, η μπάντα ιδρύει την Skunk records και κυκλοφορεί το θρυλικό demo tape “Jah Won’t Pay the Bills” που ηχογραφηθηκε μέσα σε ένα βράδυ κρυφά στο studio του κολλεγίου που σπούδαζε ο Michael, ο οποίος χρίζεται και πρώτος manager των Sublime.
Το 1992 κυκλοφορούν το πρώτο full album με τίτλο “40oz. To Freedom” κι ενώ είχαν αποκτήσει ήδη τέταρτο μέλος ξανά, αυτή τη φορά τετράποδο, το σκυλί Lou Dog που έκτοτε ακολουθούσε παντού τη μπάντα, ακόμα κι επί σκηνής. Συνέχεια με “Robbin’ the Hood” και οι πρώτες περιοδείες, με αποκορύφωμα το headline στη θρυλική Vans Warped Tour του 1996. Μάιος του ίδιου έτους κι ενώ η μπάντα έχει μόλις τελειώσει τις ηχογραφήσεις για το ομώνυμο τρίτο album, ο Brad Nowell βρίσκεται νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης σε motel του San Fransisco.
Τα εναπομείναντα μέλη δεν είχαν καμία όρεξη να συνεχίσουν τους Sublime, αλλά η μουσική έπρεπε να ζήσει κι έτσι όλο το ηχογραφημένο υλικό κυκλοφόρησε με αποτέλεσμα τρία ακόμα albums (“Second Hand Smoke”, “Stand By Your Van” & “Everything Under the Sun”), και φυσικά τα “Greatest Hits” του 1999, κι ενώ πλέον τη φυσική συνέχεια των Sublime αποτελούσαν οι Long Beach Dub All-Stars. Μια δεκαετία αργότερα κι ενώ όλοι είχαν πιστέψει ότι το κεφάλαιο Sublime είχε κλείσει οριστικά, οι Bud Gaugh και Eric Wilson αποφασίζουν ότι τραγούδια-ύμνοι μιας ολόκληρης γενιάς, όπως “Santeria”, “What I Got”, “Date Rape”, “Doin’ Time” και πολλά άλλα, έπρεπε να μείνουν ζωντανά, και στο πρόσωπο του 20χρονου Roman “Rome” Ramirez βρίσκουν τον ερμηνευτή τους.
Το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας ονομάστηκε “Sublime with Rome” και ο θρύλος της δημοφιλέστερης ska-punk μπάντας συνεχίζεται. Μετά απο μια σειρά επιτυχημένων soldout shows σε όλη την Αμερική, και ηχογραφήσεις για νεό album (που θα κυκλοφορήσει σύντομα), το 2011 τους βρίσκει να περνούν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για μια ευρωπαική περιοδεία, που θα τους φέρει στα μέσα Ιουνίου και στη χώρα μας. Αυτό το μαγευτικό λυτρωτικό χαρμάνι από reggae, ska, punk rock, dub, hip-hop και surf-rock θα ξαναζωντανέψει την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην υπαίθρια σκηνή της Βαβυλωνίας του Μύλου. Love is what I got, it’s within my reach… Yeah, and the sublime style’s still straight from long beach! Coz it’s summertime and the livin’s easy…
Ποιοι καταλληλότεροι να προετοιμάσουν το έδαφος από τους δικούς μας 63High; Ενώ από νωρίς θα γεμίσει το χώρο με τις μουσικές του επιλογές ο dj Northical από Κακό Συναπάντημα, την ώρα που skaters & bmx riders θα
κάνουν τα κόλπα τους στις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες. Το πάρτυ θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα στο club με μουσικές από τον Booker Scratching Machine.

—————————————————————————————–
Doors open:19:00 | Show stars: 20:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (22€) – (μετά την εξάντληση των πρώτων 1500 θα κοστίζουν 25€)
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: METROPOLIS (Τσιμισκή 31), TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102), NICO TATTOO (Αλ.Σβώλου 37)
- ΛΑΡΙΣΑ: WALK THE LINE TATTOO STUDIO (Ιουστινιανού 13)
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: MUSIQ BAR (Κωλέττη 5), NICO TATTOO (Ειρήνης 36)
- SOFIA (BG): CORPORIDE (Han Asparuh 53), PETAK BAR (Vasil Levski 67), STROEJA (Studentski Grad, Block23B),

DISCOUNT E-TICKETS (15€) στο www.sublime11.eventbrite.com

ΤΑΜΕΙΟ: 25€ στα εκδοτήρια της Βαβυλωνίας

*** μέρος των εσόδων της συναυλίας θα πάει για την αποπεράτωση του Brad’s House, ένα ίδρυμα στο Long Beach, CA, για τη δωρεάν απεξάρτηση νέων εθισμένων στα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις.

Mε την υποστήριξη:

Με την ευγενική χορηγία:

Useful links: www.spsp.gr | www.rastavibe.gr | www.sublimewithrome.com | www.sublimelbc.com | www.mylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: