Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Προβολή της ταινίας Rockers στο Floral




One Love Reggae Ideas proudly presents
23 Μαρτίου Floral - Books + Coffee
(Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / τ.: 210 3800070)

Προβολή της ταινίας Rockers με την παρουσία του σκηνοθέτη Θόδωρου Μπαφαλούκου

Party με dj set Damalistik, Ιωσήφ Βάγγερ και Mrs. HCN

Η One Love Reggae ideas έχει την τιμή να διοργανώσει μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Floral στις 23 Μαρτίου.
Μια μέρα πριν το Οne Love Reggae Ideas παρουσιάζει τη μεγαλύτερη reggae-Ελληνική προσωπικότητα, μια θρυλική μορφή για τους Τζαμαϊκανούς. Τον σκηνοθέτη της ιστορικής ταινίας “Rockers” Ted Bafalouko ή καλύτερα Θεόδωρο Μπαφαλούκο. Επίσης, θα βρίσκεται εκεί ο Leroy “Horsemouth” Wallace εμβληματική μορφή της Reggae μουσικής κοινότητας που έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Jamaica όπως Burning Spear, Bunny Wailer, Abyssinians, Augustus Pablo, Hugh Mundell, Lee Perry, Don Carlos κ.α. και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία.
Θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Rockers και κατόπιν θ’ ακολουθήσει reggae party με τους rootsreggae ήχους των dj Damalistik, Ιωσηφ Βάγγερ και Mrs HCN.

Ωρα προσέλευσης 20.30

Λίγα λόγια για την Ταινία

Rockers [1978]
Η αξία της ταινίας βρίσκεται καθαρά στην καταγραφή της πραγματικής ζωής στη Τζαμάικα και της μουσικής, πράγματα άρρηκτα συνδεδεμένα σε αυτό το νησί της Καραϊβικής. Έχει γυριστεί με εμφανή τον ντοκιμαντερίστικο προσανατολισμό. Και σαφώς προηγείται παρασάγγας χρονικά από το Buena Vista που μας σύστησε τη μουσική της Κούβας αντίστοιχα…Oλοι οι πρωταγωνιστές είναι πραγματικοί μουσικοί και γνωστά ονόματα της τότε εποχής της εκεί μουσικής σκηνής (Reggae, Dub, Ska). Πέρα από τη μουσική όμως ο θεατής λαμβάνει μία εικόνα του τρόπου ζωής των ντόπιων (Rastafari κ.α.) καθώς και της αντίθεσης στη ζωή μεταξύ της πρωτεύουσας Kingston και των τουριστικών θερέτρων.

Ted Bafaloukos
O σκηνοθέτης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1946, και ο κύριος όγκος της δουλειάς του έγινε στη Νέα Υόρκη και στο Holywood. Σήμερα ζει στην Ανδρο και ασχολείται με εκεί θεατρικές ομάδες . Πέρα από το έργο του ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος υπήρξε production designer σε 3 Oscar-winning σκηνοθέτες (Barry Levinson, Errol Morris, Jonathan Demme) ενώ συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού και παραγωγής σε παρα πολλά video clips μεταξυ των οποίων και το Crazy των Aerosmith με την Alicia Silverstone να κάνει bungee-jumping σε λεωφόρο ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: