Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ROB SWIFT LIVE IN ATHENS


H Noiz Art & Music Productions προσκαλεί για πρώτη φορά ζωντανά το DJ/Turntablist Θρύλο, Rob Swift. Tη Τετάρτη 24 Μαρτίου στα πλατό του Bios (Πειραιώς 84) ο Rob Swift θα βάλει φωτιά με ένα μοναδικό set μαύρης μουσικής και τεχνικών scratch. Tη βραδιά θα ανοίξει και θα πλαισιώσει ο DJ Sparky T ο πολυνίκης DJ των ελληνικών DMC και ένας πολύπειρος turntablist με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας πίσω από τα ελληνικά decks.

είσοδος: 10 ευρώ


DJ Rob Swift Bio:

www.djrobswift.com

Γιος DJ λάτιν μουσικής, ο Robert Aguilar στη δεκαετία του 80’ αφομοίωσε τόσο τη παράδοση της μαύρης μουσικής όσο το νέο μουσικό κίνημα της hip hop που εξαπλωνόταν στη γενέτειρά του Νέα Υόρκη. Mε πρότυπα τις θρυλικές μορφές του DJing όπως ο Kool Herc ή ο εφευρέτης του scratch Grand Wizard Theodore, o Rob Swift ανέπτυξε ένα δικό του ιδιαίτερο στυλ το οποίο συνέβαλε στην ουσιαστική ανάπτυξη του turntablism της Ανατολικής Ακτής. Πολύπλευρος μουσικά, αναμίχθηκε έντονα στη δισκογραφία της χρυσής εποχής των 90’s επενδύοντας με τα scratch του κλασικούς δίσκους όπως το ντεμπούτο του Fat Joe “Represent” ή δίσκους από τον Kool G Rap μέχρι τους Cypress Hill.
Μέλος της ομάδας των X-executioners μαζί με τον αείμνηστο Roc Raida, ουσιαστικά συνέβαλαν στη δημιουργία ενός άλλου μουσικού είδους βασισμένου εξολοκλήρου στη χρήση των πικάπς σαν μουσικά όργανα. Συνεργάστηκε σε πολλά ρεμίξ, video games ή σάουντρακ διαφημιστικών καμπανιών και έχει να επιδείξει μια σπουδαία δισκογραφική παρουσία έντεκα δίσκων από τα μέσα της δεκαετία του 1997. Το ντεμπούτο του “Soulful Fruit” του 1997 κυκλοφόρησε αρχικά σε ένα νεότευκτο label. Το label αυτό λίγα χρόνια αργότερα ήτανε η… Stones Throw. Ο ίδιος έχει παγκόσμιες περιοδείες στο ενεργητικό του, εμφανίσεις στην Ιαπωνία και φυσικά συμμετοχή σε μουσικά project όπως αυτό του Μike Patton, “Peeping Tom”. Έχει δε συνεργαστεί με τη Norah Jones και τον Imani Coppola με την ίδια ευκολία που παρείχε scratch για επίσημο ρεμίξ του μεγάλου Charlie Parker. Ένας «μουσικός» DJ/turntablist που πέραν των τεχνικών του αρετών δείχνει να αγαπά τη ρυθμική δομή και την ψυχή της μαύρης μουσικής… Αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις (από το ESPN μέχρι το Sesame Street) και συμμετοχές σε jazz festivals αποδεικνύουν το μεγάλο εύρος της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: