Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

BNC – THE BIRTH (debut cd out now!)


Η Cast-a-blast παρουσιάζει το ντεμπουτο album του dj, mc, στιχουργού και παραγωγού Jefferson Gonzalez η αλλιώς BnC (Bruises n’ C

Γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο στις αρχές της δεκαετίας του 80, ο Jeff Gonzalez έρχεται στην Ελλάδα το 1990 μετά από μια σύντομη παραμονή στην Νέα Υόρκη.
Όποιος τον ξέρει καλά γνωρίζει ότι το ενδιαφέρον και η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινά πολύ νωρίς στη ζωή του είτε παίζοντας τύμπανα σε μπαντες (από Garage Punk μεχρι Ska και Reggae) είτε αργότερα ως dj και mc σε διάφορα προτζεκτς, με ποιο πρόσφατη την συμμετοχή του ως MC στο Misplaced του Blend και στο Blend Sextet.

To The Birth είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά και στην ουσία ένα «one man show» αφού ο ίδιος αναλαμβάνει τα φωνητικά και τους στίχους, τα scratch και όλη την παραγωγή με αποτέλεσμα ένα άλμπουμ τόσο πλούσιο και φρέσκο που δύσκολα πιστεύεις ότι είναι δουλειά ενός μόνο ανθρώπου.

Το βασικό concept πίσω από τον ήχο του The Birth είναι μια ομοιόμορφη μίξη πολλών ακουσμάτων, στυλ και ιδεών που εύκολα δένουν μεταξύ τους κάτω από μια γενικά άψογη παραγωγή που περιέχει μεγάλες δόσεις Hip Hop παλιάς σχολής, ωμές Funk μπασογραμμες σκονισμένο Turntablism και στοιχεία Reggae. Όπως είπε ο ίδιος για τον ήχο του… « Φανταστείτε τους Parliament να τζαμαρουν με τους Arrested Development με ηχολήπτη τον Lee Perry » .

Δεν υπάρχουν σχόλια: