Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

2nd Hip Hop Festival στην Τρίπολη

Την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 19:00 ξεκινάει στην πλατεία Άρεως Τρίπολης το 2ο Hip Hop festival με κύριο θέμα τον εορτασμό των 40 χρόνων της Hip Hop κουλτούρας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσουμε τα 4 στοιχεία της Hip Hop: Breakdance, Graffiti, Mc-ing, Dj-ing όπως τα ένωσε το 1971 ο Dj Kool Herc(ο πατέρας της Hip Hop), καθώς και τα φιλοσοφικά διδάγματα που οι παλιοί περνούσαν μέσω της Hip Hop, τα peace,love,unity and brotherhood.
Μία ιστορική αναδρομή:
Το Breakdance είναι ένας χορός που περιέχει στοιχεία από πολεμικές τέχνες, ενόργανη γυμναστική, άλλους χορούς, αλλά το κυριότερο μέρος του είναι ακροβατικά που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι χορευτές. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι αυτοί και αυτές που χορεύουν Breakdance αποκαλούνται B-Βοys (Beat Boys) και B-girls (Beat Girls).
Το Dj-ing, παρόλο που υπήρχε, αυτό που διαφοροποίησε ο Dj Kool Herc και το έκανε ξεχωριστό ως ένα από τα στοιχεία της Ηip Hop είναι ότι άλλαζε τη μουσική χωρίς παύση ενδιάμεσα και έτσι έδινε ροή στη μουσική και την ικανότητα στους B-Boys και B-girls να χορεύουν χωρίς να σταματούν. Πολύ σημαντικό για το Dj-ing της Hip Hop είναι το scratch που το δημιούργησε ο Dj Grand Wizard Theodore και ξεκίνησε μια νέα εποχή στο Dj-ing της Hip Hop.
To MC-ing, που στην ορολογία της Hip Hop σημαίνει Master Of Ceremony και ρόλος του ήτανε να κρατάει ζωντανά τα block party και ενώ παρουσίαζαν λέγανε στοίχους με ομοιοκαταληξία. Στα επόμενα χρόνια τα παιδία των ghetos γράφανε στοίχους πάνω σε μουσική και το Mc-ing εξελίχθηκε στο σημερινό Rap. Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του Mc-ing είναι το beat box που ο Mc προσπαθεί να μιμηθεί τους ήχους που κάνει ο Dj, με το στόμα.
Το Graffiti ως street art της Hip Hop κουλτούρας το ξεκίνησε ο Keith Harring που προωθούσε τις ζωγραφιές του στον τοίχο με spray. Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του Graffiti είναι το tag (υπογραφή) την οποία την ξεκίνησε ένας Έλληνας μετανάστης στην Αμερική με το ψευδώνυμο Taki 183.

Η Τρίπολη θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει αληθινούς εκπροσώπους της underground Hip Hop σκηνής στην Ελλάδα. Θα παρουσιάσουν:
- Χορογραφίες Break Dance από τους Breakers Without Fear
- Την τέχνη του Graffiti εν δράσει από τον θρυλικό Jasone (από τους πρώτους graffiti artists στην Ελλάδα) και οι Anser και Krisone.
- To ρυθμό στο fest θα τον κρατούν ζωντανό οι Dj Skinny και Dj Rebelos και
- Θα μας ανεβάσουν με τα live τους οι Flowjob, 6άρια, Afrocream και Μυστική Συνταγή.
Το πρόγραμμα του γεγονότος καθώς και την υποδοχή των καλλιτεχνών και του κοινού θα αναλάβει να παρουσιάσει ο Memo-P.
Εννοείται πως οποιοσδήποτε B-Boy και B-girl μπορούν να χορέψουν σε κύκλο στα διαλλείματα.


Το φεστιβάλ ευγενικά χορηγήσαν οι: Δήμος Τρίπολης, Neoset, P.A. Sound Productions, Carousel, TeQuiero, Tουριστικό, Print Man, Copy Center, Γευστική Γωνιά και χορηγοί επικοινωνίας Αρκαδική Ραδιοτηλεόραση (ΑΡΤ) και Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 fm.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Μετά το τέλος του προγράμματος ακολουθεί after party στο χώρο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: