Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

SWOLLEN MEMBERS LINE IN ATHENS

Πέμπτη 18 Μαρτίου
Sin City club (Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα)
______________________________________________

SWOLLEN MEMBERS (CANADA)

+ DJ THE BOY
ΝΤΟΠΑΖ 18120

Εισιτήριο: 19 euros
Ώρα: 21.00


Οι Swollen Members από τον Καναδά είναι ένα από τα πιο γνωστά και αντικομφορμιστικά underground hip hop σχήματα του κόσμου και ξανάρχονται στην Ελλάδα για νέα shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Τα shows τους παράλληλα θα είναι η αρχή για τη συνεργασία τους με τους Professional Sinnerz (Θεσσαλονίκη) πάνω στο κομμάτι 'King of Rock', με το video να γυρίζεται στην Ελλάδα την περίοδο των shows!

Αποτελείται από τους mc’s Mad Child και Prevail, και τον παραγωγό Rob the Viking.
Πριν λίγους μήνες είδε το φως της ημέρας και το νέο τους άλμπουμ, ‘Armed to the Teeth’ (σε νέα δισκογραφική σκέπη, Suburban Noize records), με συμμετοχές από La Coka Nostra, Talib Kweli, Tech N9ne, Tre Nyce αλλά και του παλιού μέλους, Moka Only. Οι Prevail και Mad Child κυκλοφορούν επίσης solo ep’s αυτό το διάστημα, ‘Baseball Bat and Nails’ και ‘The Mad Child’ οι τίτλοι αντίστοιχα.

Η ιστορία τους πηγαίνει πίσω στα μέσα των 90’s όταν οι Prevail, Mad Child και Moka Only συναντιούνται στο Βανκούβερ και ενώνουν τις solo προσπάθειές τους σε ένα νέο crew, τους Swollen Members. O Moka Only από τότε μπαίνει και βγαίνει από το crew ανά περιόδους, ενώ το ίδιο κάνει και ο (τωρινός) παραγωγός Rob the Viking. Ο Mad Child το 1996 γίνεται επίσημο μέλος του Rock Steady Crew μετά τη συμμετοχή του σε rap battles στο San Diego B-Boy Summit, πραγματική τιμή για όσους γνωρίζουν (ενώ μην ξεχνάμε τις ανά διαστήματα περιπέτειές του με το νόμο σαν μέλος των … Hell’s Angels!). Αυτό το διάστημα παίρνουν μορφή και το πρώτα Swollen Members κομμάτια.

Το 1999 και 2001 κυκλοφορούν τα πρώτα τους άλμπουμ ‘Balance’ και ‘Bad Dreams’ στη δικής τους δισκογραφική, Battle Axe records. Και τα δύο τυγχάνουν τεράστιας εμπορικής επιτυχίας (Πλατινένια στον Καναδά και Χρυσά στις ΗΠΑ) και τους ανεβάζουν ψηλά στα ανεξάρτητα charts, ενώ κερδίζουν πάμπολλα Καναδικά Juno και MuchMusic Video Awards! Εξίσου σημαντικές και οι συμμετοχές σε αυτά τα άλμπουμ. Από τους Dilated Peoples και τον Everlast, μέχρι τον Chali 2NA (Jurassic 5) και τον Son Doobie (Funkdoobiest). Η συλλογή ‘Monsters in the Closet’ του 2002, σημειώνει εξίσου μεγάλη επιτυχία, σε παραγωγή Evidence (Dilated Peoples) και συμμετοχή της Nelly Furtado στο hit ‘Breath’.

Ακολουθούν άλλα δύο επιτυχημένα άλμπουμ (‘Heavy’ το 2003 και ‘Black Magic’ το 2005), με πολλές όμως ανακατατάξεις στη σύνθεση του γκρουπ αλλά και πολλά σκοτεινές προσωπικές στιγμές. Πάντα όμως οι Swollen Members ήταν στις επάλξεις σαν ένα από τα πιο συναρπαστικά και σκληρά live hip hop σχήματα!

Το 2010 βρίσκει τους Swollen Members στα καλύτερά τους , πιο δυνατούς και ‘καθαρούς’ από ποτέ, έτοιμοι για να ανέβουν ξανά στην κορυφή της hip hop σκηνής. At war!

Δεν υπάρχουν σχόλια: