Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

One Love Reggae Ideas 2010


One Love Reggae Ideas and 1 Step Forward proudly present:

One Love Reggae Ideas 2010

2 μέρες
2 πόλεις
Μουσική από την ψυχή

Lee "Scratch" Perry
Max Romeo
The Congos
Adrian Sherwood performing his magic on the desk

and special guests ....will chase the devil to another dimension!!!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010
Βοτανικός
Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση, Αθήνα

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010
ΜΥΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ
Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Line up Αθήνας:
Lee "Scratch" Perry (JAM)
Max Romeo (JAM)
The Congos (JAM)
Adrian Sherwood (UK)
Jamerllada (GR)
DJ Alex Afanas (GR)

Doors Open: 20.00

Line up Θεσσαλονίκης:
Lee "Scratch" Perry (JAM)
Max Romeo (JAM)
The Congos (JAM)
Adrian Sherwood (UK)
Global Vibe (GR)
Stefanatti Rastayouth soundsystem (GR)

Doors Open: 20.00


Άλλοι λένε ότι η Reggae εκπορεύεται από την Ψυχή, άλλοι από το Νου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στις 24 & 25 Μαρτίου η Καρδιά της θα χτυπήσει δυνατά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι οι δονήσεις τις θα είναι γεμάτες έντονα συναισθήματα.
Έντονα όπως έχουμε μάθει να ζούμε στην ηλιόλουστη Ελλάδα και γι’ αυτό αγαπάμε με πάθος τη Reggae. Το next big thing της συνοικιακής μας πραγματικότητας.

Σε μια βραδιά που προμηνύεται κάτι περισσότερο από καυτή, τεράστια διεθνή ονόματα της Reggae – Dub κι ένας πρωτοποριακός μουσικός παραγωγός παγκόσμιας φήμης, με τη συμβολή της ντόπιας σκηνής θα μας παρασύρουν στα υπέροχα μονοπάτια της μουσικής τους πλημμυρίζοντας μας από εκρηκτικούς Reggae – Dub ρυθμούς. Κύματα ενότητας, ειρήνης κι αγάπης θα κατακλύσουν τον εντυπωσιακό χώρο του Βοτανικού και τον ιστορικό του Μύλου συντροφεύοντας μας στο μεγαλύτερο Reggae event της χρονιάς. Θα μιλήσουν στην ψυχή και την καρδιά μας καλλιτέχνες που με τη συμβολή τους προχώρησαν τη μουσική πιο μπροστά.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Reggae με πρώτο οδηγό τον τεράστιο Lee "Scratch" Perry, ζωντανό θρύλο της Reggae και πρωτεργάτη της Dub. Αφρικανό Σαμάνο τον έχουν χαρακτηρίσει πολλοί και δεν υπερβάλλουν καθόλου. Αποτελεί απλά τη ζωντανή ιστορία της Τζαμαϊκανής μουσικής. Ένας από τους πολυγραφότερους κι επιδραστικότερους μουσικούς της Reggae και της μουσικής γενικότερα, που δημιουργεί και πειραματίζεται εδώ και 40 χρόνια, αναζητώντας διαρκώς το καινούργιο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι μέσα από το περίφημο studio του, “Black Ark”, προωθήθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι The Heptones, The Congos αλλά ακόμη και ο «πάπας της reggae” o μεγάλος Bob Marley και οι The Wailers.

Μαζί του στη σκηνή ο τεράστιος Max Romeo ένας τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της Jamaica κι ένας από τους επηρεαστές της Roots Reggae καθώς υπήρξε υπεύθυνος για την δημιουργία ενός νέου είδους Reggae βασισμένο στους ιδιαίτερους κι αμφιλεγόμενους στίχους του. Το "I Chase the Devil" είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του που μια άλλη νέα ηλεκτρονική γενιά γνώρισε μέσα από το remix των Prodigy “Οut Of Space” ενώ όλοι οι ροκερς που σέβονται τον εαυτό τους γνωρίζουν ότι το 1980 τραγούδησε μαζί με τους Rolling Stones στο album “Emotional Rescue”.

Τους δύο αυτούς σπουδαίους μουσικούς θα πλαισιώνουν οι αισθαντικοί The Congos, ένα από τα σπουδαιότερα reggae φωνητικά σύνολα της Jamaica που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σε συνεργασία μάλιστα με τον Lee Scratch Perry ηχογράφησαν στο στούντιο “Black Ark”, το κλασσικό – αριστούργημα και album ορόσημο για την Roots Reggae - “Ηeart of the Congos” [1977].

Oλη αυτή η μουσική πανδαισία θα «ενορχηστρώνεται» από την κονσόλα του Front of House από τον σπουδαίο βρετανό παραγωγό Adrian Maxwell Sherwood που θα μιξάρει live έναν καινούργιο ήχο της reggae προσφέροντας μας μια καινούργια ιντριγκαδόρικη ηχητική διάσταση. Υπεύθυνος για την εισαγωγή μιας ιδιαίτερα καινοτόμου modernite στον ήχο της reggae, παραγωγός πολλών album αλλά και υπεύθυνος για το remixing σε αρκετά δημοφιλή events όπως των Depeche Mode, Coldcut, The Woodentops, Primal Scream, Skinny Puppy, ο Sherwood έχει βραβευτεί για τον εξαιρετικά γνήσιο reggae ήχο που δημιούργησε για τις ανάγκες της ανεξάρτητης ταινίας Johnny Was [2006]. Έχει συνεργαστεί και με τον Lee "Scratch" Perry στο κλασσικό album “Time Boom Χ De Devil Dead”.

H συμβολή της δικής μας σκηνής δεν θα μπορούσε να λείπει...

Στις 24 Μαρτίου θα είναι μαζί μας κι η μαρμελάδα των ήχων προσφέροντας ένα ιδιαίτερο άκουσμα. Οι Jamerllada, ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της Reggae/ Hip-Hop της χώρας μας, ήρθαν για να μείνουν. Τους γνωρίσαμε σε 2 νύχτες φωτιάς πλάι στους Jah Shaka & Gregory Isaacs αλλά και τον Julian Marley. Τώρα ειναι έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν με την Urban Reggae τους! Έναν συνδυασμό Reggae και Hip-Hop. Στα decks ο DJ Alex Afanas.

Στις 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το live θα ξεκινήσουν οι εκπληκτικοί Global Vibe, ένα από τα γνωστότερα κι ιστορικότερα Reggae, Ska, Dub συγκροτήματα της συμπρωτεύουσας. Τις μουσικές της βραδιάς στην έναρξη και στις αλλαγές των συγκροτημάτων θα τις υπογράψει ο Stefanatti Rastayouth soundsystem.

We will chase the Devil to another dimension!!!


Προπώληση:

Η προπώληση στην Αθήνα ξεκινά την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου από τα:
Ticket House
Public
Fnac
Μetropolis

Η προπώληση στην Θεσσαλονίκη ξεκινά την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου από τα:
Ticket House
Μetropolis
Μύλος

Οι on line πωλήσεις θα διενεργούνται μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr


Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 25€
Ταμείο: 30€

Δεν υπάρχουν σχόλια: