Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Νέα από τους Active Member

Γεια χαρά σε όλους και όλες,

Πριν απ' όλα και πρώτ' απ' όλα ευχαριστούμε για την στήριξη και την σπουδαία παρουσία σας στο live των Active Member στο Gagarin το προηγούμενο Σαββάτο. Η συναυλία ήταν sold-out και η ανταπόκρισή σας το σημαντικότερο που μπορούσατε να κάνετε για μας!

Έχουμε ανεβάσει δωρεάν στο website στην κατηγορία downloads (http://www.lowbap.com/gr/downs.asp?type=6 ) ένα ακυκλοφόρητο ολοκαίνουριο τραγούδι των Active Member, με τίτλο "Μικρέ μου, επίγονε"... Κατεβάστε το προεκλογικά και ακούστε το δυνατά μετεκλογικά!

Όσον αφορά στις συναυλίες:
Το επόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου - Live Active Member, στη Θεσσαλονίκη (Club, Μύλος)

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και οι πόρτες ανοίγουν στις 9:00μ.μ.

Επίσης, η 8ctagon διοργανώνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ένα ακόμα Live Active Member, στο Gagarin (Αθήνα) όπου θα παρουσιαστεί ο καινούριος δίσκος του γκρουπ. Η προπώληση θα αρχίσει σε λίγο καιρό... Το νου σας!

Το πολυαναμενόμενο διπλό album των Active Member "Απ' της φτιάξης μας τα λάθια" θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Πρόκειται φυσικά για το album που ετοιμαζόταν εδώ και ένα χρόνο ... Η απλή έκδοση του album θα είναι διαθέσιμη από το e-shop του lowbap.com και από το δισκοπωλείο Τζίνα (Πανεπιστημίου 57) αλλά δεν θα περιέχει το DVD, μόνο τα δύο CD και επιπλέον θα είναι σε μια απλή συσκευασία. Όσοι είχατε προπαραγγείλει το album στην συλλεκτική του έκδοση (μεταλλικό box, κλπ) σας ενημερώνουμε ότι οι αποστολές θα αρχίσουν στις 8 Οκτωβρίου. Παρακαλούμε να τσεκάρετε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας λίγες μέρες μετά. (Όποιοι βιάζονται να το έχουν στα χέρια τους, θα πρέπει να περάσουν από το Πέραμα για να το παραλάβουν.) Τηλ. επικοινωνίας 2104022413, Διεύθυνση: Ξενοφώντος 8 Πέραμα - μετά τις 10π.μ. κάθε μέρα εκτός Κυριακής.

Το στούντιο «Πέρασμα» στο Πέραμα, το μουσικό εργαστήρι του B.D.Foxmoor ανοίγει το "παραπόρτι" του ... Πολλά και διάφορα θα συμβαίνουν εκεί για όσους ενδιαφέρονται για το πιο δημιουργικό κομμάτι της φάσης.
Πληροφορίες στο 2104022413 και στα news του lowbap.com

Σύντομα, στις 20 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει από την 8ctagon ένας δίσκος με instrumentals φτιαγμένα από τον B.D.Foxmoor. O τίτλος του "Vardakia" και είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν και ψάχνονται στη σχέση τους με το μικρόφωνο και στις μουσικές παραγωγές. Ένα soundtrack για τις μέρες που έρχονται...

Τέλος, στις 11 Νοεμβρίου κυκλοφορεί σε CD και DVD από την 8ctagon το "Madmoana", το νέο πρωτοποριακό project του B.D.Foxmoor με ηχογραφήσεις περιβάλλοντος. To "Madmoana" είναι ένα οπτικοακουστικό album με τραγούδια φτιαγμένα εξ' ολοκλήρου από φυσικούς ήχους. Ήχους κυμάτων, ήχους τρένων, ήχους ξύλινων αντικειμένων, καρπών, ήχους νερού. Επίσης, οι ήχοι είναι συχνά ηχογραφημένοι σε εργοστάσια με μηχανήματα που δουλεύουν, βίδες που στρίβουν και μοχλούς. Το beat μπορεί να φτιάχνεται από ένα πυγμάχο που βαράει γροθιές στον σάκο του, ή από τα εργαλεία της δουλειάς σε ένα τσαγκάρικο. To μπάσο μπορεί να είναι ήχος από τα σπλάχνα παλιού καραβιού. Οι μελωδίες της κιθάρας και των άλλων φυσικών οργάνων είναι παιγμένες όχι μέσα σε στούντιο, αλλά σε φυσικούς χώρους, δίπλα σε πηγές με τρεχούμενο νερό, μέσα στην ερημιά του δάσους, ανάμεσα στα βράχια μιας σπηλιάς. Και μάλιστα από μερικούς σπουδαίους session μουσικούς όπως ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Ντέιβιντ Λιντς (πνευστά), Κώστας Αναστασιάδης (ντραμς, κρουστά.) και άλλοι. Για την ηχογράφηση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα μηχανήματα και ειδικά μικρόφωνα που πραγματικά ταξιδεύουν τον ακροατή στην στιγμή της ηχογράφησης αλλά και στον ίδιο τον φυσικό χώρο.
Όλα αυτά τα «ηχητικά υλικά» τα συνθέτει με τέτοιο τρόπο ο B.D.Foxmoor ώστε να φτιαχτούν τραγούδια τόσο σύγχρονα όσο και αρχέγονα. Ουσιαστικά οι ήχοι δεν παιρνάνε από καμία διεργασία, αλλά είναι ο τρόπος που συνδυάζονται μεταξύ τους από την αριστοτεχνική τεχνοτροπία του frontman και παραγωγού των Active Member. Ταυτόχρονα βιντεοσκοπούνται όλες οι ηχογραφήσεις στον φυσικό χώρο με σκοπό να παρουσιαστούν μαζί με τα τραγούδια.

Κι ένα νέο της τελευταίας στιγμής: το δεύτερο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του Στέλιου Κούλογλου "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου", σε μουσική Active Member, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ. Η βράβευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κορεατική τηλεόραση, ενώ την προβολή της ταινίας παρακολούθησαν περίπου 2,5 εκατ. τηλεθεατές.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ θεωρείται από τα σημαντικότερα της Ασίας. Υποψηφιότητα για τα βραβεία είχαν φέτος υποβάλλει 320 ταινίες από τις οποίες βραβεύθηκαν 3, με την λήξη του Φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη Nati Baratz "Unmistaken Child" που περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού το οποίο στο Νεπάλ θεωρείται μετεμψύχωση του Δαλάι Λάμα. Την τρίτη θέση κατέλαβε το "Gaza-Sderot, Pre-War chronicles", μια παραγωγή του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE με παράλληλες ιστορίες Ισραηλινών- Παλαιστινίων λίγο πριν ξεσπάσει ο πρόσφατος πόλεμος στην Γάζα.
Η "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου" θα προβληθεί φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα, στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος".
(Λεωφ. Συγγρού 106) - Στάση μετρό ΦΙΞ, τηλ. 210-9215305

Το νου σας την Κυριακή, το νου σας αδέρφια...

Low Bap Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια: