Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Αιρετικός: Homo – Hereti – Cus


Στα τέλη Μαΐου του 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Αιρετικού, φέροντας τον ευρηματικό τίτλο “Homo – Hereti – Cus”. Ο Αιρετικός για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Deadlock, της γνωστής Hip–Hop/Hardcore μπάντας, που από το 1997 (έτος ίδρυσης) έως και σήμερα, συνεχίζουν να ταράζουν τα νερά στην εγχώρια μουσική Rap σκηνή.

Μετά το «Τέλος Υπανθρώπων – Η Γένεσις» (Universal 1999) και το «Διεθνής Αμνησία» το 2003 που κυκλοφόρησε επίσημα με τους Deadlock, ο Αιρετικός ηχογράφησε το 2008 ένα καινούργιο και ιδιαίτερο project με τον Οδυσσέα από τους Razastarr, το «Λαμπόγυαλο», παρουσιάζοντας στο κοινό τα, κρυμμένα για χρόνια, αινιγματικά πλην θαυμάσια alter ego τους, Kiko and Ouiki. Ο δίσκος αυτός προκάλεσε έκπληξη μιας και κανείς δεν περίμενε από αυτό το δίδυμο την όλο φρεσκάδα σάτιρα και διάθεση για πλήρη ισοπέδωση της μίζερης σύγχρονης πραγματικότητας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έναν ονειρικό κόσμο της φαντασίας τους, «βουτηγμένο» σε Funk και Soul αισθητική που ήρθε σε φανερή αντιδιαστολή με τον αυθεντικά σκληρό ήχο και με τις δυναμικές live εμφανίσεις των Deadlock.

Με το album “Homo – Hereti – Cus”, o Αιρετικός αποδεικνύει πως δεν ξέχασε τις «σκληροπυρηνικές» του ρίζες και μας παρουσιάζει ένα έργο δυναμίτη, που αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά το κοινό του Hip Hop και όχι μόνο. Πιο ώριμος από ποτέ, με άψογη χρήση της γλώσσας και στίχο «φωτιά», σε συνδυασμό με τις υψηλών προδιαγραφών παραγωγές, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα δίσκο ορόσημο που καταγράφεται πλέον στα all time classics του είδους. Με πολύ δυνατά beats, καταπληκτικές ερμηνείες και μουσική επένδυση που επιβεβαιώνει την γνώση και το σεβασμό στη μαύρη μουσική των 70’s, προσδίδει στο έργο ομοιομορφία και δυναμισμό που συνεχώς κορυφώνεται, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατάει την ένταση αμείωτη.

Οι φιλικές συμμετοχές, ερμηνευτικές και μουσικές, δεν λείπουν ούτε σ’αυτόν το δίσκο, όπου ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Deadlock και του Οδυσσέα που με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, «κλέβουν» ενίοτε την παράσταση. Ξεχωριστή η συμμετοχή του Rsn, που σηματοδοτεί το ρόλο του Dj σε ένα Hip Hop δίσκο, με τη γεμάτη σοβαρότητα και επαγγελματισμό παρουσία του. Συμμετέχουν επίσης η An – T, οι Βομβιστές Συνείδησης, ο Αντώνης Φραγκιαδάκης (λαγούτο), ο Γιώργος Ξανθόπουλος (Σαξόφωνο) και ο Ντέμης των Deadlock (τρομπέτα).

Στο “Homo – Hereti – Cus”, την παραγωγή, τους στίχους, την ερμηνεία και την επεξεργασία του ήχου υπογράφει ο ίδιος ενώ το Mastering έγινε στο Studio Ηχοτρον. Τελειώνοντας, είναι πολλά τα τραγούδια που ξεχωρίζουν, με πιο φωτεινά παραδείγματα το ομώνυμο τραγούδι, το Μπράβο (Feat. Deadlock), το Κλωθογυρίσματα (Feat. Οδυσσέας-Razastarr), το Μία Μέρα, το Αξία σταθερή και το «αιρετικό» Κλείστε Τας Θύρας, χωρίς βέβαια να υστερεί κανένα από τα υπόλοιπα τραγούδια.

Το “Homo – Hereti – Cus” προσφέρεται για δωρεάν Download και για όποιον επιθυμεί διατίθεται σε επιλεγμένα δισκοπωλεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
www.myspace.com/hereticmc
www.deadlock.gr


Ο καινούργιος δίσκος του Αιρετικού "Homo Hereti – Cus" είναι διαθέσιμος αυτήν την στιγμή από τα εξής σημεία:

1. Music Wave (Μοναστηράκι, Ηφαίστου 29)
2. Vinyl Microstore (Aθήνα, Διδότου 34)
3. Ηχοτρον Studio (Καλλιθέα, Αραπάκη 73 A)
4. Record House (Ομήρου 46, Ν. Σμύρνη)
5. www.audiomarket.gr (Aντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα)

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία διάθεσης σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: