Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Guru's Jazzmatazz live in Athens



Το Gagarin 205 Live Music Space υποδέχεται ένα από τα πιο ριζοσπαστικά και πρωτοπόρα σχήματα του σύγχρονου Hip Hop. Οι Guru's Jazzmatazz featuring Solar and the 7 Grand Players θα βρίσκονται στην Αθήνα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου για ένα μοναδικό show.

Ο Αμερικάνος Guru (αληθινό όνομα Keith Edward Elam) είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Hip Hop εδώ και είκοσι χρόνια. Το καλλιτεχνικό όνομα που υιοθέτησε σημαίνει 'Gifted Unlimited Rhymes Universal'. Η καταγωγή του είναι από το Trinidad αλλά η έδρα του είναι η Βοστώνη, στην οποία και δημιούργησε τους Gang Starr, ένα από τα γνωστότερα Hip Hop σχήματα των late 80s / early 90s, μαζί με τον DJ Premier, το 1987.

Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης του συγκεκριμένου ιδιώματος που συνδύασε το Hip Hop με τη Jazz όταν παρουσίασε, το 1993, το πρώτο album της σειράς Jazzmatazz, η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και αριθμεί τρεις ακόμα συνέχειες, με πιο πρόσφατη την περσινή κυκλοφορία του 'Jazzmatazz, Vol 4: The Hip Hop Jazz Messenger - Back To The Future'.

Στα albums του Jazzmatazz, o Guru έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους κορυφαίους Jazz μουσικούς όλων των εποχών, όπως είναι οι Donald Byrd, Herbie Hancock, Roy Ayers, Branford Marsalis, David Sanborn, Ramsey Lewis, Bob James, Ronny Jordan, Courtney Pine, καθώς και με διάσημους soul τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όπως οι Isaac Hayes, Chaka Khan, Erykah Badu, Angie Stone, Jamiroquai, Caron Wheeler, Omar, Macy Gray, αλλά και με γνωστούς καλλιτέχνες του Hip Hop και της Reggae, όπως οι Common και Damian Marley, μεταξύ άλλων.

Ανέκαθεν καινοτόμος, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να συνεργαστεί με τον χαρισματικότερο νέο παραγωγό της Νεοϋρκέζικης Hip Hop σκηνής, τον Solar, και μαζί δημιούργησαν την επιτυχημένη εταιρεία 7 Grand Records.

Mε τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες "Guru's Jazzmatazz: The Timebomb και Jazzmatazz, Vol 4: The Hip Hop Messenger" η σειρά απέκτησε ένα καινούργιο κοινό, αφού ο Solar, με τις πρωτότυπες ιδέες και την αστείρευτη έμπνευσή του, της έδωσε μια νέα πνοή. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ένα live show που κερδίζει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ενός αληθινού κινήματος, με κύριο άξονα την 7 Grand Records, το οποίο αριθμεί χιλιάδες μέλη και οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο!

Επί σκηνής, το live σχήμα του Jazzmatazz, σε παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση του Solar, απαρτίζεται από πέντε άτομα. Ο Guru και ο Solar αναλαμβάνουν τα φωνητικά, συνοδευόμενοι από τους 7 Grand Players, οι οποίοι αποτελούνται από τον θρύλο του mixtape DJ Doo Wop, έναν εξαιρετικό τρομπετίστα και έναν πολύ ταλαντούχο πολυ-οργανίστα.

Πρόκειται για ένα show που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές οπουδήποτε και να έχει παρουσιαστεί, σε venues και festivals σε ολόκληρο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και το Μεξικό μέχρι την Βρετανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Αφρική! Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ολόκληρη την, μέχρι τώρα, καριέρα του Guru, το οποίο περιλαμβάνει τόσο τα νέα (State Of Clarity, Keep Your Worries, Lift Your Fist, Supa Love) όσο και τα παλαιότερα κλασσικά κομμάτια του (Loungin, No Time To Play, Trust Me, Le Bien, Le Mal, Watch What You Say). Γενικά, η ζωντανή εκδοχή του Jazzmatazz αποτελεί ίσως την αγνότερη και αυθεντικότερη έκφραση της Hip Hop / Jazz μουσικής στον πλανήτη, διασκεδάζοντας αλλά ταυτόχρονα και εμπνέοντας το κοινό που έχει την τύχη να την παρακολουθήσει.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr (μέσω πιστωτικής κάρτας).

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ 'Αττική'. Τηλέφωνο: 210 8547600. Website: www.gagarin205.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: