Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Vodafone CU 7 PLY PROJECT


To “Vodafone CU 7 PLY PROJECT” skateboard art and culture festival διοργανώνεται για Τρίτη χρονιά από την Propaganda Rollin co. σε συνεργασία με την VANS ενώ μεγάλος χορηγός είναι το Vodafone CU.
Το festival έχει ως σκοπό να προβάλει την τέχνη και την κουλτούρα που περιβάλουν το lifestyle του skateboarding.

Το “Vodafone CU 7 PLY PROJECT” θα διεξαχθεί στο χώρο της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 - Γκάζι) και θα διαρκέσει δύο ημέρες 3 και 4 Μαΐου 08’.

Με ερέθισμα το αντικείμενο λατρείας των skateboarders, δηλαδή τη σανίδα τους (skateboard), η οποία φτιάχνεται από επτά φύλλα ξύλου (7 ply), ανατέθηκε σε διάφορους εικαστικούς και skateboarders να δημιουργήσουν μια εικαστική παρέμβαση (project) πάνω σε αυτά.

Παράλληλα με την έκθεση των σανιδιών θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους του χώρου όπου και θα μπορούν οι επισκέπτες να δούνε από μία άλλη οπτική γωνία το skateboard.

Kατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από ελληνικά συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν μουσικά τηv κουλτούρα του skateboard και dj sets. Το Σάββατο 3 Μαΐου στις 21:00 θα εμφανιστούν ο ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ και ο ΤUS, καθώς επίσης ο dj Kounadis. Τη Κυριακή 4 Μαΐου στις 21:00 οι Dear Dark star με τους Professional Sinnerz & Komis X και dj set από τον dj Drop.

Επίσης στον εξωτερικό χώρο θα στηθεί ένα σύμπλεγμα από mini ramps για skateboard όπου οι skateboarders θα μπορούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ καθώς οι υπόλοιποι επισκέπτες θα παρακολουθουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Στις ράμπες που θα εγκατασταθούν θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός skate με σημαντικό χρηματικό έπαθλο που προσφέρεται από τους διοργανωτές και το Vodafone CU. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με δηλώσεις συμμετοχής και προκριματικά το Σάββατο το πρωί και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό και την απονομή την Κυριακή.

Επίσης ο πρώτος Έλληνας pro skater Γιώτης Γόρδιος θα παραδώσει μαθήματα skate σε παιδιά και όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά του sport το Σάββατο και την Κυριακή στις 17:00.

Ειδικά προσκεκλημένος από την VANS ο διεθνούς φήμης skateboarder – artist Danny Wainwright (Guinness world records) ο οποίος εκτός από τις εικαστικές δημιουργίες που θα εκθέσει θα πραγματοποιήσει μία μοναδική επίδειξη skate το Σάββατο στις 20:00 με απίστευτα εντυπωσιακές φιγούρες.

Το “Vodafone CU 7 PLY PROJECT” skateboard art and culture festival είναι η μεγαλύτερη γιορτή για το χώρο του skateboard και γενικότερα για τη street culture που γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι παρευρισκόμενοι θα ζήσουν ένα αξέχαστο γεμάτο δυναμική και δημιουργία διήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: