Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Hip Hop και Reggae στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού


Ένα διήμερο γεμάτο hip hop και reggae στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με act που δεν έχετε δει και σίγουρα θα θυμάστε.

Αθήνα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Μία από τις ίσως πιο σημαντικές ημερομηνίες για την ιστορία του Hip Hop στη χώρα μας. Η Μηχανή του Χρόνου τέθηκε σε λειτουργία με σκοπό να μας πάει όλους πίσω στην προηγούμενη δεκαετία εκπροσωπώντας την ενότητα στη μουσική που όλοι αγαπάμε. Η ομάδα Dynasty φέρνει κοντά μας το μονοήμερο αυτό Φεστιβάλ όπου θα παρευρεθούν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που έβαλαν τις βάσεις για αυτό που ακούμε σήμερα!

Στη σκηνή του Μείζονος Ελληνισμού δίνουν ραντεβού μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Hip Hop σκηνής με τους καλύτερους εκπροσώπους της από την παλιά και τη νέα σχολή. Το παρών δίνουν οι: Δημήτρης Μετζέλος του θρυλικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια, ο κατά πολλούς καλύτερος Έλληνας Hip Hop παραγωγός και μέλος του συγκροτήματος που στιγμάτισε τα 90s με τον ήχο του Terror X Crew, DJ Alx, η funky πλευρά των γνωστών σε όλους μας Τάκι Τσάν και Εισβολέα, με το όνομα Τιγρέ Σποράκια, o Νικήτας “X-Ray” Κλίντ με την 6μελή μπάντα του, Ρόδες, τα δυο τέταρτα του κλασικού συγκροτήματος Άλφα Γάμα, Σκοτεινή Πλευρά (Γέλως & Εισβολέας), ο 3εις φορές Πρωταθλητής του Ελληνικού Διαγωνισμού DMC, φερόμενος ως ο καλύτερος DJ της γενιάς του, DJ The Boy και ο Ψ (Frontal Attack).

Μαζί τους, εκπροσωπώντας ότι καλύτερο έχει να δείξει η νέα γενιά Ελλήνων MCs εμφανίζονται οι: Λόγος Απειλή, Ραψωδός Φιλόλογος, Flowjob, Phase3, 12ος Πίθηκος και Diezel.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε δύο θρύλους της reggae, τον Jah Shaka από τη Μ. Βρετανία, τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά των sound systems και πρωταγωνιστή στην βρετανική dub/roots σκηνή και τον Gregory Isaacs από την Τζαμάικα, με την τριαντάχρονη καριέρα και τους πάνω από 500 δίσκους

Και οι δύο επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και όλοι οι φίλοι της reggae και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά την ανεπανάληπτη εμπειρία του show τους.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες Jamerllada, ένα νέο group που συνδυάζει τη reggae, τη hip hop με την rnb!

Προπώληση εισιτηρίων
Ticket House, Metropolis, Fnac, www.ticketpro.gr
Τιμή προπώλησης: 15€
Ταμείο: 20€


KENTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΚΤΗΡΙΟ 56, ΠΕΙΡΑΙΩΣ
254

Δεν υπάρχουν σχόλια: