Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Δισκοκριτική του Dagοbah System ''απευθείας από το γραμμόφωνο''


To team των Dagοbah System έρχεται απευθείας από το γραμμόφωνο με hip-hop ελληνικό και όχι ελληνόφωνο, και παρέα με τους Dream Tek (ΑΡΡΩΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΠΟΝΤΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΡΙΜΕΣ), Rillu (ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ) και Mic Lord (ΦΤΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΡΙΜΕΣ), και μας προσφέρουν ένα δίσκο ‘’απευθείας’’ από την κλασσική περίοδο των 90s.

Ο δίσκος έχει14 tracks (μαζί με intro, outro και ένα interlude) όπου το ένα είναι πιο σκοτεινό και πιο ατμοσφαιρικό απ’ το άλλο, με εξαίρεση όμως το ομώνυμο κομμάτι, που περιέχει και sample από Χιώτη το οποίο είναι και το καλύτερο track του δίσκου κατά τη γνώμη μου (αν είχε και άλλη θεματολογία, θα μπορούσε να γίνει άνετα ένα “mainstream hit”). Μια άλλη καλή στιγμή, είναι το ‘’Απόντες’’ μαζί με τον Dream Tek, κομμάτι το οποίο μιλάει για την κατάσταση στο σημερινό hip-hop.
Κατά τα άλλα, έχουμε έναν δίσκο με ομοιογένεια και πολύ καλές παραγωγές (Rsn) με ωραία samples και αξιοπρεπή scratch. Οι στίχοι των Drs και Ζarquon είναι αρκετά κάλοι, αλλά από άποψη τεχνικής ως mcs θέλουν δουλειά ακόμα.

Στην τελική, η δουλειά των D.S. , είναι μια δουλειά που τα έχει όλα…. Παραγωγές, στίχο, videoclip, τυπωμένα cds και φυσικά είναι και διαθέσιμη και για free download….
βαθμολογία 3/5
επίσεις διαβάστε τη συνέντευξη που έχουν δώσει στο blackplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: